Blog

In deze moeilijke tijden van de coronapandemie zijn veel reeds geboekte vakanties, zakenreizen en dergelijke geannuleerd. Dit heeft als gevolg dat tussen consumenten en reisaanbieders verwarring kan ontstaan over de mogelijkheden dan wel verplichtingen die er over en weer zijn. Wanneer bestaat er immers recht op terugbetaling en wanneer niet?

Een overeenkomst ontstaat op basis van de wil van partijen. Aan de hand van een wilsverklaring maken zij hun wil aan elkaar bekend en sluiten zij op basis daarvan een overeenkomst. Het kan echter voorkomen dat de wil gebrekkig tot stand is gekomen door bedreiging, misbruik van omstandigheden, bedrog of dwaling. Er is in een dergelijk geval sprake...

Het kopen van een onroerend goed, zoals een huis of bedrijfspand, is vaak een grote stap waar veel geld mee gemoeid is. Het is dan van groot belang om tot in de details te weten wat de staat is van dat onroerend goed. Het komt echter voor dat de koper er na het sluiten van de koopovereenkomst achter komt dat...

Mens en dier hebben een bijzondere band met elkaar. Soms kan een dier een compagnon zijn en soms een vijand. Het komt weleens voor dat een dier schade toebrengt aan een slachtoffer. Wie is er dan aansprakelijk voor deze schade? Dieren kunnen immers niet zelf schade vergoeden of verantwoording afleggen voor toegebrachte schade.

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep en zo ook de ondernemers van Nederland met alle gevolgen van dien. Een van deze gevolgen is de onmogelijkheid tot nakoming van contractuele verplichtingen van partijen. Wat zijn voor u de gevolgen als u of uw wederpartij de contractuele verplichtingen niet kan nakomen?

De relatie tussen werkgever en werknemer is belangrijk. Deze kan goed verlopen, maar helaas is dat niet altijd het geval. Loopt u door een geschil met uw werkgever het risico om ontslagen te worden? Dan is het goed om te weten waar u recht op heeft bij de verwezenlijking hiervan.